Inspectorul Gadget s-a mutat la Târgu Jiu! Cum se transformă “băieții de oraș” în camere de supraveghere

Posted on

Vă mai aduceți aminte de acele desene animate denumite “Inspector Gadget”, unde un personaj destul de haios încerca să facă pe detectivul? Eu mi-am amintit de curând datorită unor indivizi care se cred in filmele cu filaje, doar ca singurul lucru în comun e modul haios în care te urmăresc pentru o banală fotografie care nu le folosește la nimic. Zici ca sunt la alergat de pokemoni că tot era nebunia cu acest joc, acum câtiva ani.

Indiferent pe unde mergi dai peste acești „băieți” care stau pe urmele tale să vadă ce faci, cu cine umbli, ce îți comanzi la prânz sau ce vorbești cu doamna de la magazin, acel magazin de unde îți cumperi pâinea în fiecare zi. Sunt dotati cu telefoane, mașini cu tot felul de camera sau conturi false…mai pe românește genul de „băieți” ce se încadrează pe stilul „eu am valoare, dar nu știu decât eu”.

Bune și frumoase până aici, nu ar fi nicio problemă…până la urmă suntem fotogenici și arătăm bine în poze. Întrebarea este alta…ce facem atunci când aceste imagini sau filmări sunt folosite, de cei care vor să arate cât sunt ei de corecți, că ei se luptă pentru dreptate, că ei vor binele comunității, în condițiile în care multe lucruri negative pleacă de la ei ?!

Ce nu au înțeles acești „băieți”, și chiar nu vor să înțeleagă, este că în timpul liber fiecare poate să facă ce vrea, să se întâlnească cu cine vrea, să vorbească, în general, ce vrea și să se plimbe pe unde vrea.

În același timp, nu trebuie să confundăm lucrurile, să amestecăm viața personală a fiecăruia dintre noi cu disputele politice și să ne folosim de anumite aspecte pentru a demonstra cât de corecți sunt unii, iar cei de lângă ei nu, mai ales că este o vorbă, care spune că „cine sapă groapa altuia, cade singur în ea”.

La final aș veni și eu cu o propunere…de câteva ori pe lună să stăm la masă cu acești „băieți”, să îi lăsăm să ne facă poze, să bem un pahar de vin cu ei, să discutăm deschis și, eventual, să le dăm programul nostru pentru perioada următoare…astfel îi scutim și pe ei să mai ardă gazul pentru o poză.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *