Primăria a devenit teren de fotbal! Messi de Târgu Jiu se faultează singur

Posted on

Este prima data când aud, într-o conferință de presă organizată de Primăria Municipiului Târgu Jiu, cum un primar ia peste picior o televiziune locală și cum se comportă în această instituție ca pe propria moșie. În același timp, observ cum primarul se crede un fel de Messi autohton sau cum se compară cu fostul președinte al României, Traian Băsescu. Din păcate, ce nu înțelege acesta este că mai trebuie să curgă multă apă pe Jiu până să ajungă la acel nivel, momentan rezumându-se la un banal slalom printre jaloane. Și mai mult, Messi nu întoarce niciodată spatele echipei, așa cum a făcut primarul cu oamenii care i-au fost alături în „meciul” decisiv pentru câștigarea funcției pe care o deține în prezent.

Un alt aspect ce mi-a atras atenția, ascultând această conferință de presă, este faptul că primarul, mai nou, se ocupă și de repartizarea locurilor de veci pentru un anumit partid politic. Pe această cale i-aș sugera ca prima dată să rezolve situația traficului din Târgu Jiu, situația locurilor de joacă existente, situația câinilor fără stăpân, canalizarea orașului, subsolul blocurilor, modul de ridicare al deșeurilor, atragerea de investitori…așa cum s-a lăudat în campania electorală…că altfel s-ar putea să devină groparul acestui oraș și nu primul gospodar așa cum ar trebui să fie în urma votului pe care i l-au dat târgujienii.

Mai trist de atât este faptul că acest om, în loc să fie un lider în instituția pe care o conduce și să rezolve problemele orașului, preferă să intre în polemici cu presa, cu aceia care nu sunt de acord cu el, fiind într-un permanent război inclusiv cu membrii propriului partid care l-a propulsat în funcția pe care o ocupă. Dacă la început juca rolul de victimă, în prezent „dă cu biciul” în anumiți jurnaliști având impresia că există un complot împotriva sa.

Din păcate, această conferință de presă mi-a adus aminte de o vorbă de prin Ardeal care spune în felul următor: „Unde este multă «știință» este și multă prostie”.

 

 

 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *