Risipim oameni, câștigăm ruine

Posted on

Aud tot mai des cuvântul „risipă”…ne pleacă tinerii din țară, se pierd locuri de muncă, ignorăm cultura și spiritul național. Am ajuns să nu mai vedem viața prin oamenii din jurul nostru, ci prin lucruri.

Uităm cine suntem, de unde venim și, cel mai rău, în majoritatea cazurilor, nu știm direcția spre care vrem să mergem. Căutăm vinovați, rar îi găsim și dacă nu-i găsim, îi inventăm.

Din păcate, acest aspect vine din cauza acelor indivizi cărora le place să iasă în evidență, dar fără a spune nimic. Acelor indivizi cărora li se pare normal să arunce cu tot felul de vorbe sau informații, dar fără a le verifica sau fără a se informa corect.

Vorbim despre risipă…se dărâmă clădirile pe noi și nu facem nimic, se dărâmă monumentele și le ignorăm, uităm să investim în generația tânără, zonele care merită promovate le trecem la capitolul „diverse”.

Vorbim despre risipa altora, dar știm noi să folosim chibzuit tot ceea ce ni s-a oferit? Dacă vrem să schimbăm acest lucru poate ar trebui să începem cu propria persoană. O lume mai bună, una în care lucrurile bune nu se irosesc, vine, clar, din noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *