Se promite mult, dar faptele sunt puține

Posted on

Mă uit la Târgu Jiul zilelor noastre și constat că mulți au vrut schimbarea, dar din păcate schimbarea nu s-a produs. Proiecte doar pe hârtie, vorbe aruncate în vânt și schimbări de poziție în funcție de cum bate vântul.

Tinerii competenți încă mai pleacă din oraș pentru a se stabili în alte zone ale țării sau părăsesc țara, traficul este unul haotic (se schimbă reguli, sensuri de circulație, dar fără a se vedea realitatea din teren), prin piețe mai vedem acei vânzători ambulanți care vând două perechi de papuci la un leu, lipsește centura ocolitoare și nici măcar o parcare pentru tiruri, frumos amenajată, nu avem. Canalizarea nu face față nici măcar la cea mai mică ploaie, orașul este plin de magazine cu haine la mâna a doua, avem cartiere unde gropile se astupă cu pietriș, iar locurile de joacă sunt la pământ. Îl avem pe Brâncuși, pe care îl ținem în întuneric, iar pe turiști încercăm să-i atragem cu ceva concerte, dar fără a avea o viziune clară.

Banii de multe ori se cheltuiesc aiurea, iar planurile de viitor nu corespund cu realitatea. Administrația dorea să monteze camere video la țarcurile de gunoaie, în timp ce caii umblă liberi pe străzi, câinii sunt prin majoritatea cartierelor, subsolurile blocurilor arată ca după război, avem utilaje vechi pentru deszăpezire, iar de parcări ducem lipsă….despre sport ce să mai zicem…organizăm concursuri anulate de instanță.

Din păcate, în acest oraș fiecare se cunoaște cu fiecare și foarte puțini au curajul să spună lucrurilor pe nume.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *