Lumea caută soluții împotriva noului virus, în timp ce la noi se modernizează gardul cimitirelor

„Țara arde și babele se piaptană”…acest proverb se pliază foarte bine la ce se întâmplă în Târgu Jiu în momentul de față. În timp ce prin toată lumea se caută soluții, pentru ca populația să nu fie afectată de acest nou virus, la noi prin oraș se dorește modernizarea gardurilor de la doua cimitire, și anume: Cimitirul Municipal și Cimitirul Romanești. Suma alocată pentru această „modernizare” este una „simbolică”…de aproximativ 4,5 miliarde de lei vechi.

Cu acești bani s-ar putea cumpăra aproximativ 112.000 de măști de protecție sau  aproximativ 12.000 de cutii ce conțin mănuși chirurgicale sau, de ce nu, aproximativ 90.000 de sticle de alcool sanitar…obiecte ce ar putea fi împărțite locuitorilor din oraș. În același timp, cu acești bani s-ar putea dezinfecta unitățile de învățământ, mijloacele de transport în comun sau străzile din Municipiul Târgu Jiu.

Din păcate, se pune mai mult accent pe gardurile unor cimitire, decât pe sănătatea și protejarea populației.

P.S. În Târgu Jiu apar diferențe, chiar, și atunci când este vorba de cei plecați dintre noi…mai avem cimitirul de la Vădeni sau cimitirul de pe strada Sfântul Dumitru, cimitire care au și ele garduri, dar care nu au fost luate în calcul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *