Ce nu înțeleg unii…salubrizarea nu se face din „avion”

Posted on

Am văzut o adresă trimisă de către Ministerul Mediului prefecturilor din țară prin care le solicită, ca împreună cu administrațiile publice locale, să identifice depozitele necontrolate și până pe data de 30.04.2020 să le desființeze neapărat…ideea nu este rea, doar că este gândită pe genunchi.

Din păcate…se pare că unii fac salubrizare doar pe hârtie sau, mai bine zis, din „avion”. Este simplu să trimitem astfel de adrese către instituțiile din țară, fără să ne interesăm în prealabil câte unități administrativ teritoriale mai au bani în această perioadă pentru a desființa aceste depozite, ținând cont de situația în care ne află, situație în care foarte mulți români nu și-au plătit taxele și impozitele locale.

În același timp, să presupunem că se găsesc acești bani…termenul dat este „dat pe genunchi” sau dat de unul care nu prea știe cu ce se mănâncă salubrizarea. Adresa abia a ajuns la prefecturile din țară, probabil va mai dura câteva zile până va ajunge la primării iar aici vor mai trece câteva zile până când împreună cu operatorii se vor mobiliza să desființeze aceste depozite necontrolate…și uite cum trece luna.

Chiar sunt curios cum în orașele mari, unde vorbim de mai mult de 2-3 depozite necontrolate, le vor desființa așa de repede, asta, doar, în cazul în care cel are a gândit această adresă știe cum se desființează un depozit și cât durează.

V-aș recomanda domnule ministru ca înainte să mai facem adrese pe genunchi să vedem câți din cei care aruncă deșeurile pe câmpuri sunt amendați și daca nu sunt amendați…de ce nu sunt amendați, câți dintre cei care nu au contracte cu un operator de salubrizare plătesc taxa da salubrizare și în cazul în care nu plătesc…de ce nu plătesc, practic să facem o analiză asupra unor articole din lege și să vedem cum sunt puse în practică.

Poate în contextul în care ne găsim era mai indicat să anulați taxa pe economia circulară sau să gândiți anumite soluții ca operatorii de salubrizare să-și încaseze banii pentru munca prestată în această perioadă, ținând cont că mulți români au rămas fără locuri de muncă, multe firme s-au închis sau au activitățile suspendate, iar multe primării datorită stării de urgență au trebuit să ia anumite măsuri pentru a proteja populația…măsuri care au implicat și costuri.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *