Ce este poetul în zbuciumul realității!?

Poetul este acel om care compune poezii, autor de poeme, care mai scoate și cărți, din când în când… dar acest lucru îl știm cu toții.

Poetul mai este acel om înzestrat cu imaginație și sensibilitate. Acel om care își așterne gândurile pe hârtie, sentimentele, emoțiile și care încearcă să transpună realitatea în versuri.

Unii îl înțeleg, alții nu. Poetul nu este diferit față de semenii lui, se trezește dimineața să meargă la serviciu, stabilește planuri ce trebuie puse în practică, ia decizii, pune umărul la construirea zilei de mâine.

Spre deosebire de „cârcotași”, poetul gândește și din suflet, ține cont de sentimentele semenilor și încearcă să schimbe mentalități în jurul lui prin cuvinte.

Uneori, poetul este nevoit să asiste la ipocrizie, răutate, invidie, lipsă de valoare, dar cu toate acestea el nu fuge, privește partea plină a paharului și dă naștere, prin versuri, unei societăți în care asemenea aspecte negative nu există. Astfel, el își spune punctul de vedere și rămâne ancorat în realitate.

Poetul nu este diferit cu nimic față de oamenii de lângă el, doar unii dintre aceia pe care îi întâlnește sunt diferiți față de poet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *