România nu este de vânzare, România nu este de împărțit

Posted on

În fiecare zi…vorbim despre demnitate, despre moralitate, despre respectarea valorilor naționale, despre respectarea celor care au făcut ceva pentru această țară. În fiecare zi, vorbim despre cei care și-au pierdut viața prin închisorile comuniste, despre cei care au murit ca noi, românii, să stăm sub același steag, dar din păcate doar vorbim.

În ultimii ani, datorită disputelor politice, au apărut mereu divergențe între românii care au rămas în țară și cei care au ales să plece peste hotare, pentru a-și asigura ziua de mâine. Tot în ultimii ani, și tot datorită disputelor politice, au apărut tensiuni între cei care lucrează în mediul privat și cei care lucrează în sistemul bugetar sau, de ce nu, între diferite clase sociale.

În același timp, știm foarte bine că de-a lungul timpului UDMR a depus mereu proiecte prin care dorea să obțină autonomia Ținutului Secuiesc, iar acest ținut să aibă propriul său Consiliu de Autoadministrare. Și tot de-a lungul timpului, drept dovadă și acum, au fost politicieni care au ridicat mână să voteze aceste proiecte depuse de UDMR, fără să citească, probabil, primul articol din Constituția României, și anume: „România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.”

Din punctul meu de vedere, cei care au votat acest proiect în mod tacit, că au știut ce votează sau că nu au știut, ar trebui să-și dea două palme și să-și revină…indiferent de culoarea lor politică…ROMÂNIA NU ESTE DE VÂNZARE, ROMÂNIA nu este de împărțit pe bucăți.

P.S. Cum se face că pe timpul stării de urgență…se taie păduri, fără ca nimeni să fie deranjat, sau se votează proiecte, în mod tacit, prin care România are de suferit. Se pare că unora le priește starea de urgență.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *