Proiect! Părinții vor putea cere libere plătite și în perioada vacanței de vară

Posted on

Părinții vor putea cere angajatorului libere plătite inclusiv în perioada vacanței de vară, lucru ce nu este permis în momentul de față. Deputații se pregătesc să voteze un proiect prin care vor să facă această modificare, tinând cont că școlile vor rămâne închise până se termină actualul an școlar.

Conform regulilor actuale, părinții pot cere libere plătite până pe data de 12 iunie, adică până la încheierea cursurilor aferente anului școlar 2019 – 2020.

Totuși, părinții nu mai pot cere libere plătite și pentru vacanța de vară, care va începe pe 13 iunie și se va încheia pe 13 septembrie 2020, deoarece starea de urgență se va termina cu mult înainte.

Astfel, din moment ce vacanța de vară face parte din calendarul oficial al anului școlar 2019 – 2020, rezultă că modificarea ce urmează să aibă loc va permite părinților să solicite angajatorului libere plătite și în perioada 13 iunie – 13 septembrie.

„Prin excepție, în anul 2020, prevederile alin. (1) și (1^1) se aplică și pe perioada imediat următoare încetării stării de urgență, până la încheierea anului școlar”, scrie în proiect, făcându-se referire la articolul 1 din Legea 19/2020.

Proiectul a trecut de Senat, urmând să fie votat de Camera Deputaților, fiind for dezicional.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *