Un NOU echipament pus la dispoziția spitalului de Asociația Oamenilor de Afaceri Gorjeni 2017! Vezi despre ce este vorba

Posted on

De multe ori spuneam, și voi spune mereu acest lucru, că un oraș fără investitori este un oraș mort, iar un mediu de afaceri sănătos contează foarte mult pentru dezvoltarea unei societăți. În aceste zile se adeverește, din nou, că aceste vorbe sunt adevărate sută la sută, iar unii politicieni ar trebui să lase mândria și, uneori, prostia la o parte și să facă ceva pentru comunitatea pe care o reprezintă.

Dacă la mijlocul lunii aprilie, în urma unei campanii organizate de Asociația „Oamenilor de Afaceri Gorjeni 2017”, era dat în funcțiune laboratorul de genetică, atât de nenecesar în lupta cu virusul COVID-19, miercuri, 10.06.2020, a fost adus în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu un nou echipament ce poate ajuta la depistarea a numeroase boli infecțioase sau alergii.

În același timp, tot prin intermediul Asociației „Oamenilor de Afaceri Gorjeni 2017”, au fost donate spitalului 5 monitoare ATI, care fac posibilă salvarea mai multor vieți de către medicii gorjeni.

„Prin implicarea activă a medicilor, alături de oamenii de afaceri, s-a identificat încă de la începutul campaniei necesitatea procurării unui ANALIZOR ELYSA EUROIMMUN, ca și achiziție secundară. Acest echipament ajută la depistarea a numeroase boli infecțioase sau alergii, pe lângă testarea efectivă în vederea depistării anticorpilor COVID.

La momentul demarării campaniei de strângere de fonduri nu putea fi estimat sau anticipat nivelul de angajare și cuantumul donațiilor. Prin urmare, s-a semnat un contract de achiziție sub rezervă.

Din fericire, datorită spiritul civic de care au dat dovada donatorii în cadrul campaniei a fost impresionant, iar succesul campaniei a fost mai mare decat scontat inițial.

Ațadar, implicarea fără precedent a tuturor celor care au participat la aceasta acțiune face posibilă aducerea noului echipament ANALIZOR, complet automat ELYSA EUROIMMUN, în cadrul laboratorului nou înființat, alături de un set de 300 de teste.

Echipamentul de testare va fi montat miercuri în cadrul laboratorului din Spitalului 700”, se arată într-un comunicat semnat de Lelius Stănușoiu, președintele Asociației „Oamenilor de Afaceri Gorjeni 2017”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *