Mihnea Popeangă, o altă mândrie a Gorjului

Posted on

Universitățile din străinătate sunt tot mai dorite de absolvenții de liceu. Nici elevii din Gorj nu fac excepție. Și cum rezultatele la Bacalaureat au fost excelente, oportunitățile sunt pe măsură.

Mihnea Popeangă a terminat de curând clasa a XII-a la Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu. A susținut examenul maturității, iar rezultatul a confirmat faptul că județul nostru scoate an de an copii de aur. Media obținută la Bacalaureat a fost de 10, iar Mihnea se gândește foarte serios să studieze peste hotare. O primă opțiune o constituie Universitatea Manchester, din Anglia. 

”Cel mai probabil voi merge în Anglia, la Universitatea din Manchester. Mai am și opțiunile din țară, aș putea intra la orice facultate, iar cea de-a doua opțiune ar fi Universitatea din București”, a spus Mihnea Popeangă.

Tânărul a explicat de ce vrea ar vrea să plece în Anglia la studii.

”Îmi doresc să plec mai mult pentru faptul că este o oportunitate și că pot merge într-o țară mult mai dezvoltată pe toate planurile. De asemenea, ar fi o bună experiență pentru mine. Nu este foarte greu să aplici pentru astfel de facultăți. Te înscrii pe un site, completezi un eseu, apoi trimiți o scrisoare de recomandare de la un profesor. Contează și nota de la Bacalaureat, eu trebuia să am minim 9,50 media”, a mai spus Mihnea.

Un alt gorjean admis la o universitate de renume din Marea Britanie, este Vlad Țîr, absolvent al aceluiași liceu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *