Conversație cu omul din oglindă…

Posted on

Pe marginea piscinei, pe malul mării, pe vârful unui munte sau, pur și simplu, la o terasă, ne adunăm gândurile, le punem pe hârtie și vrem să le înțelegem…suntem noi cu propria persoană, cu acel om pe care îl privim dimineața în oglindă.

Încercăm să citim printre rânduri, să vedem dacă am omis ceva, și câteva secunde ne blocăm, nu știm ce se întâmplă, dar fără să ne dăm seama ne retrăim viața și punem totul în balanță…trecut, prezent și viitor.

Privim în gol, ne uităm la cei care trec pe lângă noi, dar suntem plecați departe, într-o altă lume…nu îl observăm nici pe fostul coleg de liceu care ne salută și ne întreabă, cu zâmbetul pe buze, ce mai facem.

Ascultăm muzică, postăm pe Facebook sentimente, ne trasăm noi direcții, noi orizonturi, ne pregătim ziua de mâine și așteptăm un semn. Da…așteptăm și ne dorim ca tot ce ne propunem să se îndeplinească, mult mai repede.

Suntem precum acei copii care au văzut pentru prima dată o jucărie, care au mers pentru prima dată la un film sau care au învățat să meargă prima dată pe bicicletă.

După câteva minute de meditație este liniște….este momentul să ne întoarcem la cotidian … înjurături, claxoane, cozi și rate la bănci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *