Suntem la mâna hazardului prin această țară

Posted on

În ultima perioadă am scris mai multe editoriale despre sistemul de sănătate din România care încet, dar sigur, începe să fie depășit de această pandemie. În același timp, am tot scris despre faptul că în martie guvernații știau că urmează al doilea val cauzat de acest virus și cu toate acestea nu au făcut nimic. Despre sistemul de învățământ nu mai are rost să vorbim…suntem la mâna hazardului.

În timp ce marii specialiști se grăbesc să comenteze zilnic numărul de îmbolnăviri sau să vină cu tot felul de măsuri, unele aberante, pentru a combate acest virus, în Piatra Neamț au murit zece oameni…datorită acestui sistem tâmpit, incompetent, care a numit ospătari si patroni de pompe funebre la conducerea spitalelor.

În schimb, românul de rând, cel care se chinuie în fiecare zi, trebuie să ducă mai multe lupte, printre care:

– lupta cu acest virus, cu această pandemie…cu frica de a se îmbolnăvi și să ajungă prin spitale;

– cu sistemul de învățământ, ce trimite elevii acasă să facă școală online…în condițiile în care nu au tablete, internet și uneori chiar curent;

– cu prăbușirea economiei, închiderea afacerilor și pierderea locurilor de muncă;

– MAI NOU…cu prostia acestor guvernanți, cu slaba lor pregătire, cu tot ce este mai rău adunat la un loc.

Și colac peste pupăză, îl mai aud pe acest Tătaru de la sănătate care spune că pentru ce s-a întâmplat la Piatra Neamț toți românii sunt de vină…îmi dau două palme, la figurat, și ascult din nou această declarația. Prietene…cu ce sunt de vină oamenii simpli care plătesc taxe și impozite…?!, cu ce sunt de vină oamenii simpli ce se trezesc dimineața pentru a-și câștiga pâine…?! Alo…prietene…cu ce sunt de vină oamenii simpli care au încredere în sistemul de sănătate din România…?!

Din punctul meu de vedere, după tot ce s-a întâmplat, în ultimul an de guvernare, cred că întrebare pusă de scriitorul Alexandru Petria este foarte plauzibilă, și anume: „Paștele a fost al lor, îi lăsăm să fie și Crăciunul?”…răspunsul este la noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *