Caută să te bucuri de ce ai, înainte să-ți dorești altceva pentru tine

Posted on

Mulți oameni încearcă să devină oameni de succes, foarte puțini încearcă să devină oameni de valoare. Foarte mulți pun preț doar pe bani, pe găsirea unor modalități prin care să deschidă ușile ce le întâlnesc, să sară etape ce țin de propria lor dezvoltare, practic caută tot felul de minciuni pentru a-și demonstra ce buni sunt ei.

Am să vă spun o povestioară…într-o dimineață de Crăciun un băiețel s-a trezit fericit, știa că în acea dimineață va primi cadouri și abia aștepta să vadă dacă a primit ce și-a dorit, mai ales că timp de un an de zile i-a scris săptămânal lui Moș Crăciun. Băiețelul nostru a mers repede la brad și a început să deschidă cadourile primite, dar cu cât deschidea câte un cadou rămânea dezamăgit…erau aceleași cadouri primite cu un an în urmă: un robot, un playstation și o minge de fotbal.

Supărat pe Moș Crăciun băiețelul nostru merge la părinți, cu lacrimi în ochi, pentru a le explica această situație, dar aceștia se uită la el zâmbind și îi spun: „Probabil Moș Crăciun a văzut că anul acesta nu te-ai jucat deloc cu jucăriile primite anul trecut și a considerat că degeaba primești cadouri dacă nu știi să le folosești. În același timp, sunt mulți copii care și-ar dori, poate, aceste cadouri și s-ar bucura de ele, pe când tu nu ai făcut asta. Încearcă ca anul acesta să te bucuri de fiecare lucru pe care-l primești, din ce ai tu, și nu mai folosești, să dai și la alții și noi suntem siguri că anul viitor Moș Crăciun îți va aduce exact ce îți dorești și chiar mai mult.”

Morala acestei povești este foarte simplă…învață în primul rând să te bucuri de lucrurile pe care le ai, nu le ignora, atunci când vrei altceva încearcă să nu arzi etape și atunci când poți și ai această posibilitate…oferă și celor din jurul tău.

Exact cum spuneam și la începutul acestui editorial…mulți încearcă să devină oameni de succes, dar foarte puțini încearcă să fie oameni de valoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *