Oamenii simpli fac turismul să meargă

Posted on

Oamenii simpli, acei angajați pe care unii nu-i observă sau nu le apreciază munca, fac turismul să meargă, să funcționeze…iar acest lucru mi-a fost din nou confirmat în acest weekend.

Am plecat cu gândul spre Sighișoara să scriu un editorial despre acest loc, pe care l-am descoperit încă de pe vremea studenției și de care efectiv m-am îndrăgostit. Dar planul de acasă s-a schimbat exact ca în zicala românească cu „socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg”…deci nu voi scrie despre Sighișoara, dar voi scrie despre doi oameni pe care i-am cunoscut în această cetate, doi oameni simpli care știu să aducă zâmbetul pe chipul turiștilor.

În aceste două zile i-am cunoscut pe Adi și pe Nicușor, numele său de scenă cum personal o spune, angajați la Casa Wagner. Adi este cel care ne-a cazat, care ne-a prezentat camerele și ne-a dat posibilitatea să ne alegem camera care ne place. Iar Nicușor este omul care ne făcea să râdem din orice, care ne recomanda cele mai bune mâncăruri din meniu sau ne învăța, de fapt mă învăța cum să beau cel mai bun vin roșu din cetate…fiind bun pentru bărbați. 

Am stat multe ore de vorbă cu acești oameni, ce lucrează de ani de zile în acest domeniu, și mi-au povestit despre modul în care sunt tratați de acei clienți „cu nasul pe sus”, despre experiențele lor personale care i-au motivat să fie ceea ce sunt astăzi, dar și despre anumite povești întâmplate, unele chiar de ei trăite, printre zidurile acestei cetăți. 

Datorită acestor doi oameni voi reveni cu drag în acest loc și chiar dacă nu voi rămâne peste noapte cu siguranța îi voi căuta să beau o cafea cu ei…pentru că mai au multe de povestit.

Pe Adi și Nicușor îi puteți găsi aici https://www.casa-wagner.com, chiar merită să-i întâlniți. 

Și ca de final…poate administrațiile publice locale ar trebui să angajeze astfel de oameni, care să promoveze zonele turistice, că de „specialiști”, cel puțin, eu m-am săturat. 

One Reply to “Oamenii simpli fac turismul să meargă”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *