Unii sunt mai bolnavi decât cei din spitale, dar la cap…mă refer

Posted on

De câteva zile urmăresc acest film de groază cu evacuarea bolnavilor din spitalul Foișor. Privind aceste imagini stau și mă întreb care sunt mai bolnavi…cei care sunt aruncați în drum, precum niște cârpe de care nimeni nu mai are nevoie, sau cei care au dat și semnat o asemenea decizie.

Înțeleg că este nevoie de încă un spital covid, înțeleg că avem cazuri grave ce trebuie să meargă la ATI, înțeleg că suntem într-un război cu acest virus, dar nu înțeleg de ce trebuie luate astfel de soluții…prost gândite.

Cum este posibil să scoți în stradă, în acest secol în care trăim, oameni care abia s-au operat și mai ales noaptea, cum este posibil să trimiți acasă zeci de persoane care au nevoie de spitalizare într-o țară membră UE, care teoretic ar trebui să respecte drepturile oamenilor simpli.

Această mișcare tâmpită reprezintă o pată neagră a sistemului de sănătate din România, iar cei care au luat această decizie, fără o pregătire în prealabil, ar trebui să-și dea două palme și să plece acasă…ar fi mult mai simplu.

Și o întrebare de final…cum mai poate avea încredere un pacient de la Spitalul Foișor, care după ce a coborât de pe masa de operație s-a trezit în stradă, în acest sistem în care trăim…în acest sistem plin de multă gargară…?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *