Dacă timpul ar fi o monedă ce v-ați cumpăra prima data…?!

Posted on

Cum ar fi să cumpărăm totul cu ajutorul timpului…?! O pâine să coste două minute, o cafea să ajungă pe la două ore sau o ieșire cu prietenii undeva pe la o zi. Oare am învăța să apreciem timpul pe care îl avem…?! Oare am fi mult mai atenți la fiecare secundă ce trece pe lângă noi…?! Oare am avea grijă în ce investim nisipul din clepsidra noastră…?! Probabil că da…

Aceaste întrebări mi-au venit în minte după ce am văzut filmul „In Time”, din 2011, cu  Justin Timberlake și Amanda Seyfried…unde totul se cumpăra în timp, inclusiv viața.

Cu toate acestea, și-n realitate , nu doar în acest film, totul se rezumă la timp. În multe situații pierdem timpul să alergăm după bani și când avem bani nu mai avem timp să-i cheltuim.

Sau…pierdem timpul cu tot felul de răutăți, în loc să-l folosim pentru a investi în noi, în educația noastră, în dezvoltarea noastră personală.

Sau…sunt foarte puțini care-și cheltuie timpul pentru un anumit crez, deoarece este mult mai simplu să arunci timpul pe geam, pe tot felul de prostii.

În momentul de față, mulți își bat joc de timpul lor. Astfel ajung, de multe ori, pe culmile dezumanizării, pierzând astfel respectul față de propria persoană și, nu în ultimul rând, bătându-și joc de viața și sufletul lor.

Și la final…o întrebare…dacă totul s-ar cumpăra cu timp…care ar fi primul lucru pe care l-ați cumpăra și la câte minute, ore, zile sau ani ați renunța pentru acest lucru?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *