Din cauza comunicării devenim mult mai comozi, în fiecare zi

Posted on

În urmă cu mii de ani oamenii se înțelegeau prin semne…intrau într-o peșteră și desenau pe pereți, cei care veneau după ei se uitau la aceste simboluri și înțelegeau mesajul. Cu timpul aceste desene s-au transformat în litere, oamenii au început să scrie pe tăblițe, pe hârtie, pe laptopuri, telefoane și tablete.

Teoretic și practic modul de comunicare s-a schimbat de la an la an, de la secol la secol, de la o generație la alta…dar această comunicare avansată a dus, în multe cazuri, și la o mai bună manipulare a mulțimii.

Trăim într-o perioadă în care mulți își culeg informația pe grabă, nu mai au timp să asculte, se uită în gura lui x sau y și iau de bun ce spune respectivul…este bine sau rău ?!…fiecare decide pentru el.

Să nu se înțeleagă greșit…că am ceva cu modul de comunicare din zilele noastre, doar că foarte puțini sau din ce în ce mai puțini mai au timpul necesar sau, mai bine zis, își mai alocă timpul necesar pentru a diseca informația în patru…și la final să-și tragă propriile concluzii.

Din păcate, această comunicare sau acest mod de comunicare de care ne lovim în fiecare zi, cu toate că este mult mai avansat față de acum două mii de ani, ne face să devenim mult mai comozi, iar acest lucru reprezintă bucuria celor cărora le palce să se joace cu mintea mulțimii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *