De ce am vrut să slăbesc și cum am reușit să fac asta

Posted on

Aud de foarte multe ori expresii, gen: „eu nu pot”, „eu nu am cum să reușesc”, „la mine nu are cum să funcționeze asta”.

Pe de altă parte, mai aud pe unii care mereu se plâng că vor să slăbească, dar nu au timp să se ocupe de ei, că vor să se plimbe cu bicicleta, dar le-au intrat toate zilele în sac sau că vor să meargă la sală…în primă fază să tragă de fiare, după care mai merg doar pentru tipa sau tipul  care și-a făcut abonamet în urmă cu câteva zile. 

În toate aceste cazuri cred că vorbim despre o lipsă de voință, dar și despre comoditate. Atunci când ne hotărâm să facem ceva pentru noi…primul pas este acela de a ieși din acea rutină zilnică, care ne-a acaparat încet, dar sigur. În același timp, trebuie să găsim acea motivație puternică care să ne determine să ieșim din acel ritm cu care ne-am învățat și care ne încetinește, de multe ori, fără să fim conștienți de asta.

Iau cazul meu personal…îmi doream foarte mult să slăbesc și îmi zicem mereu: „de mâine mă apuc”…și uite așa treceau zilele, lunile și au trecut și vreo doi ani, până  când am ajuns la vreo 90 de kilograme. Într-o zi cu soare, mai exact de vară, a trebuit să merg la o întâlnire și musai la cămașă. Zis și făcut…m-am dus la dulap și am scos prima cămașă…surpriză…era mică, scos și a doua cămașă…tot mică, scos și a treia cămașă și la fel…tot mică. Și tot așa până  am ajuns la cămașă cu numărul douăzeci…care și ea, spre dezamăgirea mea, era tot mică.

În acel moment mi-am dat două palme, la figurat, și mi-am spus: „Stop, mă apuc de slăbit…” și m-am apucat. Brusc mi-am găsit voința necesară, am scăpat de comoditate, și am ieșit din rutina mea zilnică, iar acum am vreo 76 de kilograme, la prima strigare dimineață, urmând un program bine trasat. 

Până la urmă am reușit ce mi-am propus, deci se poate…când vrei cu adevărat ceva.

Și ca de final…în vocabularul meu nu exista expresii, gen: „nu pot”, „nu am cu să reușesc”, „la mine nu are cum să nu funcționeze”…mai ales atunci când îmi propun ceva, iar acel ceva mă scoate din propria rutină.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *