Cele 11 minciuni folosite de Romanescu în campania electorală din 2017

În anul 2017 actualul ÎNCĂ primar își câștiga mandatul cu ajutorul unor minciuni, sau mai bine zis basme sau povești, pe care la momentul respectiv mulți le-au crezut. Au trecut trei ani de zile și multă lume se întreabă cum arată primarul, deoarece nu prea l-au văzut prin teren și vor să-i pună câteva întrebări cu privire la următoarele unsprezece minciuni.

Prima minciună…„Înființarea unei Asociații Intercomunitare de Dezvoltare axată pe poli de interese, prin intermediul căreia vor fi accesate fonduri europene pentru realizarea unor proiecte comune de infrastructură”. Cum voi ați văzut această asociație, așa am văzut-o și eu.

A doua minciună…„Reabilitarea și modernizarea rețelei de străzi urbane”. Îl invit pe al nostru „jucător de fotbal” să meargă prin cartierul de case din zona Narciselor sau pe Aleea Mehedinți, zone de care probabil nu prea știe. Acum în plină campanie electorală s-a apucat să dărâme câteva străzi, uitând că există încă cartiere, gen 9 Mai, care nu au nici măcar trotuare.

A treia minciună…„Construirea de noi parcări, în parteneriat public-privat”. De vreo trei ani de zile caut și eu aceste parcări și tot nu le găsesc…voi le-ați găsit?

A patra minciună…„Adoptarea de urgență a Planului Urbanistic General al Municipiului Târgu Jiu și implementarea codului de culori în privința arhitecturii”. În urma unor discuții, la finalul anului 2018, s-a dat un nou termen de realizare…termen care probabil s-a pierdut prin biroul unui consilier personal.

A cincea minciună…„Realizarea și implementarea unui studiu de trafic pentru Municipiul Târgu Jiu, care să aibă ca principal parametru reașezarea sensurilor de circulați”. Singurul studiu de trafic făcut a dus la tăierea unor trotuare, în rest orașul este sufocat…de multe ori am avut surpriza neplăcută să rămân și cu bicicleta blocat în trafic.

A șasea minciună…„Proiecte integrate pentru modernizarea cartierelor de blocuri de locuințe, prin accesarea de fonduri europene: eficientizarea energetică – anveloparea, curățarea și igienizarea subsolurilor”. Și în acest caz al nostru „jucător de fotbal” a uitat de adresele trimise asociațiilor de proprietari prin care le obliga să-și repare subsolurile. Pe această cale, îl invit să meargă prin blocurile din Lotrului, Debarcader, Teilor sau Plopilor, inclusiv și în blocul în care stă, și poate găsește aceste fonduri europene.

A șaptea minciună…„Reducerea cheltuielilor bugetare și stoparea risipei”. Numai când mă gândesc la Parcarea Rodna și sumele cheltuite cu aceasta…prefer să nu mai comentez. Dacă lucra în privat și „reducea” cheltuielile așa vă garantez că acționarii îi arătau ușa.

A opta minciună…„Construirea unui Parc Industrial în zona de sud a municipiului”. Am trecut zilele acestea prin zonă și în afară de câteva grămezi de moloz și ceva gunoi nu prea am văzut nimic…sau așa de repede s-a și dărâmat acest parc industrial.

A noua minciună…„Construirea de grădinițe, pentru acoperirea deficitului de locuri din unitățile de învățământ preșcolar”. În ultimii trei ani nu s-a pus nici măcar o cărămidă pentru construirea unei noi grădinițe, dar în schimb plătim în continuare chirii pentru spațiile existente…că tot și-a făcut campanie pe acest subiect în 2017.

A zecea minciună…„Finanțarea echipei de fotbal Pandurii”. Un subiect sensibil, de care „jucătorul de fotbal” s-a folosit, iar după campanie a uitat de această echipă.

A unsprezecea minciună…„Modernizarea transportului public”. Transportul public a fost modernizat și asta tot orașul a văzut, prin pictarea unor autobuze…în rest doar „câini cu covrigi în coadă”.

Mereu am spus…unde se termină logica, începe Târgu Jiul, iar acest oraș merită altceva.

Abonează-te la newsletter: