Chiar dacă mii de oameni rămân fără locuri de muncă, Orban vrea să renunțe la energia pe cărbune

Citeam o declarație a premierului Orban prin care spunea că „vom renunța total la energia pe cărbune și trebuie să trecem pe noile tipuri de energie”…în traducere liberă…vom pune la pământ toate acele județe care depind de această industrie, iar mii de oameni vor rămâne fără locuri de muncă, atât pe plan vertical, cât și orizontal. Probabil, această declarație a fost dată într-o zi în care pe masa premierului…scrumiera era plină de țigări, iar paharele de bere și whisky.

În același timp, când a dat această declarație premierul Orban nu s-a mai gândit deloc la angajații Complexului Energetic Oltenia, care sunt câteva mii, probabil nu s-a mai gândit deloc nici la acele firme care prestează pentru acest complex, unele deținute chiar de oameni din anturajul său, și care la rândul lor asigură locuri de muncă…probabil era ocupat cum să scoată fumul de țigară din biroul său.

Din păcate, în timp ce în alte țări din Europa industria cărbunelui este privită cu respect, ca de exemplu în Polonia și Germania, în țara noastră se pare că ne tot grăbim să punem lacătul pe ea și să trimitem oamenii acasă…alternative pentru ei nu prea există sau dacă există sunt ținute la secret.

P.S. Este simplu să închidem, este mai greu să construim sau să retehnologizăm ce avem.

Abonează-te la newsletter: