În timp ce mulți „specialiști” își dau cu părerea, Europa începe să ne izoleze!

În ultima perioadă apar tot felul de „specialiști” pe la televizor sau pe anumite rețele de socializare care îndeamnă populația să nu respecte regulile de prevenire privind răspândirea noului virus. Acești „specialiști” se pare că nu prea sunt la curent cu ce se întâmplă prin spitalele din România, nu prea sunt la curent cu creșterea numărului celor care se îmbolnăvesc sau, probabil, nu prea văd că deja multe țări din Europa nu ne mai primesc (cum ar fi Norvegia, Finlanda sau Malta) sau ne impun să stăm în carantină sau izolare 14 zile obligatoriu (cum ar fi Estonia, Lituania, Irlanda, Slovenia, Slovacia și mai nou Austria).

În același timp, observ că acest Guvern nu prea este în stare să controleze așa cum trebuie situația în care ne aflăm , că nu știe să facă legi ce pot să fie aplicate și care să nu mai poată fi respinse de Curtea Constituțională, și-n același timp nu prea știe să stabilească măsuri care să fie respectate de către populație.

În timp ce la televizor mulți apar și se laudă că totul este sub control, în teritoriu managerii de spitale se plâng că nu mai au bani, că prețul echipamentelor se dublează brusc de la o zi la alta și că se confruntă, din ce în ce mai greu, cu creșterea numărului celor care se îmbolnăvesc.

Tot odată acest Guvern nu prea știe cum să reactiveze mediul economic, decât prin tot felul de programe scrise pe hârtie, probabil igienică, și care nu prea ajută firmele din România, iar mulți agenți economici încă se gândesc dacă să-și închidă afacerile și să trimită oamenii acasă sau la ușa guvernanților.

În același timp, vedem foarte multe persoane, din păcate, care nu respectă nimic…nu poartă măști de protecție, merg în locuri aglomerate și nu respectă nici cele mai mici reguli de igienă.

Din păcate acești „specialiști” care își dau cu părerea, sau cei care nu respectă cele mai elementare măsuri stabilite, ar trebui să se gândească că, dacă numărul celor care se îmbolnăvesc va crește, multe țări din Europa ne vor izola și acest efect se va vedea inclusiv asupra mediului economic, care este deja la pământ.

P.S. În fiecare zi la ora 13:00 vedem cifre, care reflectă numărul celor care se îmbolnăvesc, fără să ne gândim că aceste cifre de fapt reflectă comportamentul nostru din ultimele 3 – 4 săptămâni.

Abonează-te la newsletter: