Inteligența unora a fost afectată de acest virus! Unii, chipurile, relansează economia, dar încă există restricții ce afectează mediul economic

Trăim pe nisipuri mișcătoare…mai ales în politică. În ultima perioadă vedem tot felul mișcări, tot felul de supărări, unele bine argumentate, altele doar pline de cuvinte fără non-sens. În același timp, vedem tot felul de mișcări pe tabla de șah, schimbări de poziție, dar și apariția unor oameni care nu au nimic de spus sau cum le zic eu…iepurași.

În același timp, vedem cum Guvernul își lansează anumite programe…chipurile de „relansare economică”…în care se prezintă multe cifre, multă poezie, dar  și multă laudă de sine. Eu cel puțin un lucru am observat legat de această ultimă lansare…în timp ce multe firme se zbat precum peștele pe uscat, Guvernul României organizează „petreceri” pe terase de lux…de obicei unde au loc nunți sau botezuri. Probabil, în acest caz, membrii Guvernului au vrut să organizeze o înmormântare a mediului economic, dar în loc să cheme un popă, care să țină slujba, au încercat ei să rezolve această problemă.

În același timp, nu prea înțeleg un lucru legat de această „relansare economică”…adică noi, ca țară, suntem încă în perioada stării de alertă, s-a luat decizia ca de la 1 iulie să nu fie aplicate noi măsuri de relaxare pentru populație sau pentru mediu economic, dar noi relansăm…ce?

Din păcate, astăzi, încă vorbim de restricții ce duc la prăbușirea mediului economic, de exemplu pentru cei care au afaceri în turism, dar vorbim, mereu, despre tot felul de programe de RELANSARE în condițiile în care mulți membrii ai Guvernului spun clar și răspicat că nu se știe când vom reveni la o viață normală, dar noi relansăm…ce?

Pe zi ce trece, îmi dau seama că inteligența unora a fost afectată de coronavirus.

Abonează-te la newsletter: