Trăim într-un oraș prea mare, pentru o viziune prea mică

Făcând o analiză a ultimilor trei ani de zile am reținut, în primul rând, că primăria Municipiului Târgu Jiu a fost condusă de Messi, care în multe situații s-a faultat singur. În același timp, am văzut un primar care a încercat, în anumite situații, să pară un fel de „șmecher”…începând de la certurile cu presa locală, până la folosirea unor funcționari publici pentru a distruge consiliul local, dar și activitatea viceprimarilor…aspect recunoscut chiar de el.

În acești trei ani de zile am avut parte numai de stand-up comedy și nu am depășit niciodată acest nivel. Nu am cum să uit că am asistat la anumite conferințe de presă în care Messi se comporta în primărie ca pe propria moșie, luându-se în „gură” cu presa locală, sau că s-a folosit de problema apei din oraș, dar fără să miște nici măcar un deget.

În același timp, am văzut un primar care mereu se plângea că este sabotat, că nu este lăsat să lucreze, că el vrea să facă și nu poate…dar brusc în ultimele săptămâni se dărâmă străzi sau trotuare, și se împart pliante cu peste 100 de realizări. Păi când le-ai făcut „prietene”, dacă nu ai fost lăsat…?!…întreb și eu pentru un coleg.

Din păcate, în acești ani, totul s-a rezumat la parcarea din zona Pieței Centrale, la modernizarea gardului de la Cimitirul Municipal, dar și la „îmbunătățirea” unor locuri de joacă, de care majoritatea părinților se plâng…cine nu mă crede îl invit, să ne plimbăm împreună, prin cartierele din acest oraș.

În orice caz…cred…că mulți regizori din această țară vor să se lase de meserie…de ce?…păi când au văzut că Messi de Târgu Jiu s-a apucat să facă scenete, regii, folosindu-se de imaginea instituției pe care o conduce…ei nu știu ce să mai facă.

P.S. Am spus-o mereu…trăim într-un oraș prea mare, pentru o viziune prea mică, iar acolo „unde este multă știință, este și multă prostie”.

Abonează-te la newsletter: