Unde se termină logica, începe Târgu Jiul! Episodul 4…ignoranța administrației publice locale

Au trecut deja două săptămâni de campanie, două săptămâni în care am mers, alături de colegii mei, prin multe cartiere din Municipiul Târgu Jiu. Peste tot oamenii au nemulțumiri cu privire la actuala administrație publică locală. Majoritatea sunt dezamăgiți de modul în care arată cartierele lor, dar și de faptul că în ultimii trei ani de zile, în orașul nostru, nu au mai venit investitori.

În urma discuțiilor purtate mi-am dat seama că oamenii își doresc o administrație publică locală cât mai implicată în viața lor, își doresc să fie întrebați atunci când se ia anumite decizii cu privire la cartierele în care locuiesc…și DA…își doresc un primar care să treacă cu agenda prin zona lor, să le noteze problemele și în cel mai scurt timp să le rezolve.

Nu cred că este complicat să stabilești un program clar de curățenie pentru fiecare cartier, program care să includă îngrijirea spațiului verde și a locurilor de joacă, curățarea parcărilor, dar și ridicarea deșeurilor menajere mult mai des.

În același timp, nu cred că este greu să înlocuiești două scânduri la băncile existente în prezent prin cartiere, să  pui la dispoziția celor mici mese de tenis, atunci când se solicită acest lucru, sau să dotezi locurile de joacă ținând cont și de sfaturile celor care le utilizează zilnic.

Totodată nu este greu să ai un dialog lunar sau trimestrial cu asociațiile de proprietari pentru a vedea ce probleme există în fiecare cartier, iar împreună cu administratorii sau președinții să le rezolvi.

Și apropo…să nu uit…oamenii își doresc să vadă în cartierul lor primarul, nu tot felul de consilieri personali ai acestuia, care în multe cazuri sunt rupți de realitate…nu are rost să dezvolt acest subiect.

Abonează-te la newsletter: