Unde se termină logica, începe Târgu Jiul! Episodul doi…locurile de joacă

Suntem în anul 2020 iar actuala administrație publică locală se laudă cu locuri de joacă care lasă de dorit, care au fost modernizate după ureche, pline de buruieni pe lângă ele, nedezinfectate și fără multe oportunități de joacă pentru cei mici. În același timp, încă avem avem destule cartiere în care nu există astfel de spații, iar despre un parc de distracții, la care să aibă acces toți micuții acestui oraș, ce să mai vorbim.

În ultimii ani, m-am plimbat prin multe orașe din România și am avut discuții, de foarte multe ori, inclusiv despre locurile de joacă din zonele respective…unde administrațiile publice locale s-au ocupat serios de această problemă, nu doar pentru a posta poze pe facebook să dea bine.

Din punctul meu de vedere, atunci când te apuci să modernizezi un loc de joacă ar trebui, în primul rând, să vorbești cu cei mici, dar și cu părinții lor…să-i întrebi ce-și doresc să aibă în cartier, cum ar vedea ei locul lor de joacă și ce echipamente și-ar dori. Din păcate, actuala adminstrație publică locală a „modernizat” locurile de joacă, în general, cu un topogan, un legăn și un balansoar, uitând ca trebuie să asigure accesorii de joacă pentru toate vârstele…începând de la cel mic, de câteva luni, până la cel mare. Eu unul așa aș proceda…as vorbi cu cei mici…părerea lor contează.

Tot odată, sunt de părere, că aceste locuri de joacă ar trebui luminate corespunzător, deoarece noaptea mai avem persoane certate cu bunul simț care provoacă daune, și că ar trebui dotate cu camere video, pentru siguranța celor mici.

În același timp, cu toate că suntem în anul 2020, la nivelul Municipiului Târgu nu există un parc de distracții, un parc la care să aibă acces toți micuții acestui oraș, indiferent de anotimp…nu toți părinți își permit să-i ducă la locurile de joacă cu plată. În calitate de consilier local mă voi zbate pentru acest lucru.

Și nu în ultimul rând, cu toate că suntem în anul 2020, încă avem cartiere unde cei mici nu au locuri de joacă, iar acest lucru nu este normal, acest lucru trebuie schimbat…urgent.

Eu unul…îmi doresc un altfel de oraș, un oraș în care cei mici să crească frumos.

Abonează-te la newsletter: