Unde se termină logica, începe Târgu Jiul! Episodul trei…locurile de parcare

În ultimii trei ani de zile m-am săturat să aud peste tot vorbindu-se doar despre parcări…scuze doar despre o singură parcare, și anume parcarea Rodna. Se pare că locuitorii din Târgu Jiu care stau în zona Teilor, Plopilor, zona Gării, Debarcader sau Lotrului nu ar mai avea nevoie să-și parcheze mașina undeva, ce să mai vorbim de cei care vin să viziteze orașul nostru.

Dacă în alte orașe s-a pus foarte mult accent pe locurile de parcare, începând de la construirea lor și finalizând cu modalitatea de plată, la noi prin oraș administrația publică locală ratează, ca de fiecare dată, cu poarta goală, drept dovadă pentru acest lucru stă celebra parcare Rodna.

Probabil actualul primar merge să-și facă cumpărăturile din Piața Mare doar în preajma alegerilor, pentru a-și face campanie, în rest nu știe ce se întâmplă în această parcare…ce lasă de dorit. Sistemul de plată este la pământ…sunt zile în care se blochează, barierele nu se ridică…și trebuie să cauți pe cineva să te ajute să pleci din parcare, plus că de multe ori se întâmplă să plătești, să ai chitanța, dar să te uiți lung la barieră și aceasta nu se ridică. Îi apreciez pe angajații de la patrimoniu care își desfăsoară activitatea în această zonă…sunt respectoși, încearcă să rezolve problemele pe loc și doar cu ajutorul lor, în multe cazuri, ieși din parcare.

Pe zi ce trece mi-am dat seama că această acțiune legată de parcarea Rodna a fost mai mult o acțiune de imagine, prin care s-a dorit să se distragă atenția de la principalele probleme din oraș, dar se pare că „această schemă de joc” nu prea a reușit.

Despre parcarea de la stadion…prefer să mă abțin.

În același timp, despre parcări pentru autocarele ce aduc turiști în orașul lui Brâncuși actualul primar nu prea a vorbit deloc sau  nu prea s-a gândit la ele, iar despre parcări pentru tiruri, undeva la marginea orașului, ce să mai vorbim. Eu unul m-am săturat de câte ori intru și ies din Municipiul Târgu Jiu să văd tiruri parcate și pe stânga, dar și pe dreapta…dau o imagine urâtă asupra orașului.

În rest…s-a cumpărat un teren, printre blocuri, de dragul de a se cumpără, s-a încercat participarea, chipurile, la o licitație cu o zi înainte ca aceasta să aibă loc, după care primarul s-a plâns câteva luni bune pe la televizor că este sabotat…că el vrea să facă, dar nu este lăsat.

Din punctul meu de vedere…Târgu Jiul merită altceva!

Abonează-te la newsletter: