Trebuie să vedem dincolo de zid, iar asta depinde doar de noi

Trebuie să vedem, în majoritatea cazurilor, partea plină a paharului…să fim optimiști, să credem în noi, dar și-n proiectele noastre. Este timpul să trăim fiecare clipă. Suntem înconjurați de prea multe lucruri frumoase, pe care din păcate nu prea le vedem…suntem mereu concentrați pe acele subiecte ce ne încarcă doar cu energie negativă.

Pentru a reuși acest lucru trebuie să vedem dincolo de zid și pentru asta am să vă zic o poveste.

Într-un salon de spital erau doi pacienți, unul stătea în patul de lângă perete, iar celălalt stătea lângă geam. Cel care stătea lângă perete nu se putea mișcă, decât foarte, foarte greu, și de fiecare dată îl ruga pe colegul său să se uite pe geam și să-i zică și lui ce vede afară. Colegul de salon se ridica, de fiecare dată când era rugat, și începea să spună că vede un parc frumos, tineri care se țin de mână și se iubesc, bunici care merg cu nepoții la locul de joacă, păsări care zboară, dar mai ales cerul…care, în majoritatea cazurilor, era senin. Și a făcut acest lucru timp de trei luni de zile…până când a murit.

Rămas singur în salon, pacientul de lângă perete, devenise, de ceva timp, invidios pe colegul său de salon, care a putut vedea atâtea lucruri frumoase pe geam, pe când el nu.  De frică să nu piardă acel loc, în cazul în care va veni un nou coleg de salon, a rugat-o pe asistentă să-l mute, iar aceasta l-a mutat.

Ajuns în patul de lângă geam acesta s-a chinuit să se ridice, pentru a se uita și el pe geam, iar când a reușit acest lucru a rămas uimit de ce a putut să vadă…în fața lui era un zid. Mirat de acest lucru a întrebat-o pe asistentă ce s-a întâmplat de el vede un zid, iar fostul său coleg de salon vedea doar lucruri frumoase. Asistenta s-a uitat la el, a zâmbit, după care i-a răspuns:

  • Fostul dumneavoastră coleg era orb!

Cred că a venit momentul să vedem dincolo de zid, iar acest lucru depinde doar de noi.

Abonează-te la newsletter: